logo
Himilo

Bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit een team van vrijwilligers in Nederland en Somalië.
Het Somalisch-Nederlandse bestuur bestaat uit zeven personen.

  • Ali Hassan Mohamed - Voorzitter
  • Asha Hussein Salad Mohamed - Penningmeester/Secretaris
  • Khadra Guutale - Bestuurslid
  • Abdullahi Mohamud Jimale - Bestuurslid
  • Abdikarim Mohamud - Directeur/bestuurslid


In Somalië bestaat het HIMILO-team uit een lokale vertegenwoordiger, aangevuld met lokale deskundigen. De Somalische deskundigen hebben bij de centrale overheid of bij een ontwikkelingsorganisatie hun sporen verdiend in de sectoren onderwijs, watervoorziening of gezondheidszorg.

Het bestuur maakt gebruik van een intern reglement waarin de taken en verantwoordelijkheden zijn beschreven van het bestuur alsook de relatie met de adviescommissie.

Adviescommissie
Het bestuur heeft een adviescommissie naast zich bestaande uit 13 personen met veel ervaring. De adviescommissie zal het bestuur op tal van punten adviseren, bemiddelen bij conflicten en als intermediair dienen voor de achterban. De commissie zal 4 keer per jaar bij elkaar komen.

Projecten

x
Zelfbeschikking in relatie tot gezinsplanning en ongelijke behandeling
Zelfbeschikking betreft een breed thema, dat op vele manieren tot uiting kan komen. Hierin staat centraal dat een individu zelf kan bepalen wat hem of haar aangaat en zelf beslissingen kan maken. Echter, zijn er veel kwesties die cultureel bepaald zijn en binnen diverse culturen verschillend geïnterpreteerd worden wat zelfbeschikking aan kan tasten.
x
Gemeenschapshuis voor Matabaan, Regio Hiiraan in Somali├ź
Momenteel zijn we bezig met het project Gemeenschapshuis. Dit is een initiatief van de lokale bevolking i.s.m. onze lokale partnerorganisatie (ISXILQAAN). Met behulp van onze vrijwilligers en donateurs en Wilde Ganzen hebben wij grootste gedeelte van de begroting kunnen dekken. Er resteert nog een bedrag waarvan wij nog dekking moeten zoeken.

Nieuws & Activiteiten

Community Event
Op zaterdag 13 mei 2023 organiseerde HIMILO COMMUNITY EVENT   |  lees meer »